Najbolji sprej za grlo, Coldisept, najčešća pitanja

Najčešća pitanja

COLDISEPT sprej za grlo apsolutno ne sadrži sastojke koji su štetni po zdravlje. Bezbedan je, ne iritira sluzokožu i ne zadržava se u telu. COLDISEPT je registrovan kao medicinsko sredstvo klase I, bezbedni za korišćenje. Odobren je od strane ALIMS-a (Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije pod brojem 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022. kao i CinMED ( Instituta za lekove i medicinska sredstva Crne Gore pod brojem 2070/22/463-1611 ).

COLDISEPT sprej za grlo je potpuno bezbedan i ne iritira sluzokožu grla. Preparat se ne zadržava u telu i  registrovan je kao medicinsko sredstvo I klase (apsolutno bezbedan za korišćenje). 

COLDISEPT sprej za grlo štiti od bakterija, virusa i gljivica pomoću nano koloidnog srebra koje se sastoji od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protiv upalni efekat). Antimikrobno svojstvo nano čestica srebra su rezultat mehanizma baziranog na uništenju bakterijske opne odnosno inaktivacije virusa i zaustavljanje njegovog razmnožavanja. Za razliku od drugih preparata koji se uglavnom sastoje od jonskog srebra odnosno koloidnog srebra, koje je visoko reaktivno i ekstremno nestabilno, srebrne nanočestice COLDISEPTA su potpune i inertne tako da ne stupaju u hemijsku interakciju sa drugim komponentama. Takođe, COLDISEPT sprej za grlo ima dokazano snažno antibakterijsko (uključujući i bakterije otporne na antibiotike) i antivirusno svojstvo delujući na širok spektar bakterija, virusa i gljivica. Chondrus crispus (Irska mahovina ili Crvena alga) zajedno sa mineralnim solima formira zaštitini sloj - sloj u vidu gela na sluzokoži koji je štiti od virusa, bakterija i drugih fizičkih i hemijskih faktora. Vlaži i umiruje upaljenu sluzokožu i time pospešuje regeneraciju uz otklanjanje osećaja peckanja i bola.

Ima produženo antimikrobno delovanje na sluzokoži više nedelja i meseci u zavisnosti od uslova. Može da se koristi duži vremenski period zbog njegove bezbednosti.

COLDISEPT sprej za grlo daje rezultate odmah, odnosno ima brzo dejstvo.

Nano koloidno srebro koje se nalazi u COLDISEPT spreju za grlo sastoji se od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena, kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protiv upalni efekat). Antimikrobno svojstvo nano čestica srebra su rezultat mehanizma baziranog na uništenju bakterijske opne odnosno inaktivacije virusa i zaustavljanje njegovog razmnožavanja. Za razliku od drugih preparata koji se uglavnom sastoje od jonskog srebra odnosno koloidnog srebra, koje je visoko reaktivno i ekstremno nestabilno, srebrne nanočestice COLDISEPTA su potpune i inertne tako da ne stupaju u hemijsku interakciju sa drugim komponentama. 

COLDISEPT sprej za grlo nije lek već medicinsko sredstvo klase I.

COLDISEPT sprej za grlo nije homeopatski lek.

Sprej za grlo | Sedam prednosti preparata Coldisept

Sedam prednosti preparata Coldisept

Sprej za grlo | Dokazano antivirusno i antibakterijsko dejstvo Dokazano antivirusno i antibakterijsko dejstvo
Sprej za grlo | Može se koristiti duži vremenski period Može se koristiti duži vremenski period
Sprej za grlo | Bez neželjenih efekata i komplikacija Bez neželjenih efekata i komplikacija
Sprej za grlo | Jako protiv upalno dejstvo Jako protiv upalno dejstvo
Sprej za grlo | Štiti i obnavlja sluzokožu grla Štiti i obnavlja sluzokožu grla
Sprej za grlo | Produženo delovanje od više nedelja i meseci Produženo delovanje od više nedelja i meseci
Sprej za grlo | Ublažava kašalj i olakšava gutanje Ublažava kašalj i olakšava gutanje

COLDISEPT

Sprej za grlo

Indikacija: zapaljenje sluzokože usne duplje i grla; zapaljenje krajnika; oporavak nakon vađenja krajnika.

(kompletna lista indikacija je data u upustvu za upotrebu)

Prednosti:

Sprej za grlo | nanoSILVER čestice srebra deluju na uzrok i simptome bolesti nanoSILVER čestice srebra deluju na uzrok i simptome bolesti
Sprej za grlo | Zaštita od virusa i bakterija Zaštita od virusa i bakterija
Sprej za grlo | Pomaže obnovu sluzokože* Pomaže obnovu sluzokože*
Sprej za grlo | Ne sadrži alkohol i antibiotike Ne sadrži alkohol i antibiotike

Aktivne komponente: nanokoloidno srebro, ekstrakt Chondrus crispus (karagenan), ulje mente, mineralne soli.

Upustvo za upotrebu
Sprej za grlo | COLDISEPT

Sprej za grlo | Kapi za grlo

Činjenice o nano česticama

Danas se nanotehnologija aktivno koristi u medicini jer otvara nove mogućnosti u lečenju različitih oboljenja.4-5

Nanotehnologija se smatra “ključnom tehnologijom 21. veka”.6

Zbog svojih antibakterijskih i antivirusnih svojstava nanomaterijali su najčešće korišćena alternativa antibioticima i antivirusnim lekovima.7-12

Jedni od najčešće korišćenih nanomaterijala u medicini su srebro i bakar.6

Antibiotske osobine srebra i bakra poznate su i proverene decenijama. Tehnologije koje omogućavaju upotrebu nanočestica ovih metala menjaju pristup u lečenju mnogih bolesti.4-12

Coldisept sadrži nanočestice srebra u formi nanopločica koje dozvoljavaju lako prijanjanje na različite površine uključujući bakterije i viruse.14

Coldisept nanočestice srebra zajedno sa Chondrus crispus extraktom* formiraju zaštitni sloj koji prevenira prodiranje infekcije.13

Zaštitni sloj nije samo barijera za viruse i bakterije, već vrši stimulaciju regeneracije sluzokože.13

Zbog nanočestica srebra, Coldisept se može smatrati alternativom standardnim metodama lečenja bakterijskih i virusnih infekcija uha, grla i nosa.4-12

Sprej za grlo | Činjenice o nano česticama

Sprej za grlo | Blog

Saznajte zašto je Coldisept sprej za grlo najbolji prirodni lek za lečenje virusnih i bakterijskih upala grla.

Najbolji sprej za grlo Sprej za nos | Sprej za grlo | Najbolji sprej za grlo

COLDISEPT sprej za grlo štiti od bakterija, virusa i gljivica pomoću nano koloidnog srebra koje se sastoji od malih srebrnih nanočestica promera 5 nanometara. Njihova uloga je da zaustave dalji razvoj i razmnožavanje patogena kao i da zaustave upalu sluzokože nosa i grla (protiv upalni efekat).

Grebanje u grlu Sprej za nos | Sprej za grlo | Grebanje u grlu

Hladniji dani koji su nastupili pogoduju izazivačima infekcija i povećava se broj obolelih od prehlade, gripa i drugih virusnih infekcija. Najčešći simptomi koje osoba primeti su, pored sekrecije, bol u grlu, grebanje i osećaj golicanja kao i neretko stezanje u grlu.

Letnje promene i lek za bol u grlu Sprej za nos | Lek za bol u grlu | COLDISEPT

Bol u grlu i grebanje vas muče tokom leta? Zanima vas koji prirodni lek za bol u grlu je najefikasniji? COLDISEPT je prirodni lek za grlo i grebanje u grlu, tj. sprej koji leči sve probleme koji nastaju tokom leta. Izlečite se brzo i efikasno korišenjem najboljeg spreja za grlo!

Sprej za grlo | Napomene

Antibakterijski, antivirusni i protivupalni efekat su osobine nanočestica srebra prema kliničkim studijama 1, 2, 3; regenerativni efekat na sluzokožu nije povezan sa Coldisept kapima za uši.

Napomene

NAPOMENE:

1. Martinez-Castanon GA, Nino-Martinez N, Martinez-Gutierrez F, Martinez-Mendoza JR, Ruiz F; Synthesis and antibacterial activity of silver nanoparticles with different sizes; J. Nanopart. Res.(2008) 10:1343–1348.

2. F. Pilaquinga et al. Silver nanoparticles as a potential treatment against SARS-CoV-2: A review. WIREs Nanomed Nanobiotechnol. 2021.

3. Kenneth K Y Wong et al. Further evidence of the anti-inflammatory effects of silver nanoparticles. ChemMedChem. 2009 Jul;4(7):1129-35

4. Shizhu Chen et al. Nanomaterials in medicine and pharmaceuticals: nanoscale materials developed with less toxicity and more efficacy . E ur. J. Nanomed . 2013; 5(2): 61 61–79.

5. Hassan A Hemeg et al. Nanomaterials for alternative antibacterial therapy. International Journal of Nanomedicine 2017:12 8211 8211–8225.

6.  Jolanta PulitPulit-Prociak et al. Silver nanoparticles – a material of the future…? Open Chem., 2016; 14: 76 76–91.

7. Stefania Galdiero et al. Silver Nanoparticles as Potential Antiviral Agents. Molecules 2011, 16, 8894 8894-8918.

8. Rai M, Yadav A, Gade A; Silver nanoparticles as a new generation of antimicrobials; Biotechnol . Adv.(2009) 27:76 76–83

9. Ahamed M, AlSalhi MS, Siddiqui MKJ; Silver nanoparticle applications and human health; ClinClin. ChimChim. Acta . (2010) 411:1841 1841–18481848.

10. Morones JR, Elechiguerra JL, Camacho A, Holt K, Kouri JB, Ramirez JT, Yacaman MJ; The bactericidal effect of silver nanoparticles; Nanotechnology (2005) 16:2346 2346–2353.

11. Linlin Wang et al. The antimicrobial activity of nanoparticles: present situation and prospects for the future. IntIntJ NanomedicineNanomedicine.2017; 12: 1227 1227–1249.

12. Vallet Vallet-Regí M. et al. Nanomaterials as Promising Alternative in the Infection Treatment. Int. J. Mol. Sci. 2019, 20(15), 3806.

13. Uputstvo za pacijente Coldisept Throat spray, Coldisept Nasal spray.

14. Nano Koloid 2020. https://nanogrp.com/

15. A.Pechinka et al. Acute respiratory diseases: Questions of clinical diagnostic and treatment (lecture). UMJ, 5(79), 2010.

Coldisept je medicinsko sredstvo za lečenje a više informacija je dato u uputstvu za upotrebu.

PRE UPOTREBE: pročitati uputstvo! O nameni i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom. Coldisept sprej za grlo 20 ml, Rešenje o registraciji 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022., važi do 01.02.2027. Coldisept sprej za grlo 20 ml. Rešenje o registraciji 515-02-00353-21-006 od 01.02.2022. važi do 01.02.2027. Proizvođač: ARKONA Laboratory of Dental Pharmacology Grzegorz Kalbarczyk, Nasutuv 99S, 21-025 Nemce, Poland. Proizvedeno u EU za: Alpen Pharma AG, Bern, Switzerland. Ovlašćeni predstavnik proizvođača: Alpen Pharma doo Beograd (Zvezdara), Ulcinjska 13, sprat 4, stan 10, 11 050 Beograd, Republika Srbija Trudnice i deca ispod 6 godina mogu da koriste proizvod samo pod medicinskim nadzorom. Proizvod može biti korišćen duži vremenski period bez rizika od zavisnosti, neželjenih efekata ili komplikacija. Bilo koji ozbiljni incident koji se javio u vezi sa medicinskim sredstvom treba da bude prijavljen proizvođaču i nadležnom organu zemlje u kojoj pacijent živi.

Omogućite sebi gutanje bez bola

Sprej za grlo | Omogućite sebi gutanje bez bola
Sprej za grlo | Poručite vaš COLDISEPT već danas! Proizveden i razvijen u Švajcarskoj

Poručite vaš

COLDISEPT

već danas!

Gde da kupite
Sprej za grloGde da kupite? Sprej za grloPoručite online